Аварийна ключарска помощ 24 часа 0886 126 669
 
Дръжки за врати с антибактериално покритие Abloy

Дръжки за врати с антибактериално покритие Abloy

Нов продукт на Abloy- дръжки за врати с антибактериално покритие


Изобретение на Abloy Oy, Финландия решава един от големите проблеми в сферата на здравеопазването и хранително-вкусовата промишленост в ЕС. Новият продукт на Abloy са дръжки за врати с антибактериално покритие. То е тествано и сертифицирано според ISO22196 за ефективност в борбата с Метицилин резистентен Стафилококус ауреус (МРСА) - бактерии, устойчиви на широка група антибиотици.


 


проблемът


 Разпространението на бактерии е чувствително на места с голям трафик от хора. Остра нужда от решение на проблема с МРСА бактириите има в болници, хирургични и родилни отделения, както и в сгради на хранително-вкусовата промишленост. За съжаление, напоследък изследванията показват, че инфекции с бактериите се разпространяват все по-често и на обществени места, офиси, транспортни центрове и др. Дръжките на вратите са предмети, до които постоянно се докосваме. Те задържат мръсотия и редица наслоявания, които създават благоприятна среда за развитието на бактерии.


 


разрешение


 Покритието унищожава 99 % от познатите бактерии за 24 часа и значително намалява техните темпове на растеж. Не на последно място приносът на това откритие ще е огромен в хранително-вкусовата промишленост. Европейският център за превенция и контрол на заболяванията подкрепя разумното използване на антибиотици при животните, от които се произвеждат храни. Макар това да не е доказано, животновъдите често опитват да преборят инфекциите и използват прекалено много антибиотици за лечение на селскостопанските животни, което в последствие повлиява на качеството на месото, което консумираме.


 


Покритието ще навлезе скоро на Българския пазар върху дръжки за врати с търговското име Abloy Active. 


 


 

Тагове: антибактериално покритие, аблой актив, abloy active,
Категория - Ключарски новини Ключарски новини, написана на 28, Юни 2010 от Ключарски услуги