Аварийна ключарска помощ 24 часа 0886 126 669
 
Бравите с висока степен на сигурност- Abloy , Mul-t-lock, MT5

Бравите с висока степен на сигурност- Abloy , Mul-t-lock, MT5

От векове ключът е символ на авторитет, сигурност и сила. Много метал е „изтекъл” от времето на първите елементарни резета с ключ, създадени през 990 година, до съвременните заключващи механизми.


Първата заключваща система със сменяеми комбинации е произведена във Франция преди два века. Днес пазарът предлага  изключително разнообразие от заключващи системи с различна степен на сигурност.


Отличителните характеристики на добре заключената врата са  показатели като висока степен на секретност, сигурност и надеждност. Много важен е защитният механизъм срещу всевъзможни щети и вандали. 


Да комбинират всички тези характeристики на продукта могат само най-добрите производители: Mul-T–Lock (Израел), Abloy (Финландия), Аssа (Швеция), както и няколко други. Степента на секретност се измерва с броя на възможните варианти за отключване и резистентността му към силови въздействия. Високото ниво на секретност се вижда от 1 милион възможни ключови конфигурации. Дори и най-малките детайли са направени от  износоустойчиви сплави.

High Security платформите  притежават патент от производителя за ключа и ключалката. Изработката на копия се извършва само в оторизиран сервизен център, след представяне на карта за собственост и лична карта на собственика. Те са тествани и сертифицирани за нивото на сигурност, според Европейска норма EN 1303.


Секретните патрони с марката Mul-T–Lock се произвеждат в Израел, страната известна с маниакалната си нужда от висока сигурност за дома. Mul-T–Lock е подразделение на групата Assa Abloy Group, световен лидер в производството и продажбата на заключващи системи.


Патронът Mul-t-lock Interactive е с така нар. ямков ключ, т.е. по профила му има вдлъбнатини с различна големина. Класическият секретен ключ е само с назъбен ръб в единия край на профила, а тук секретите са по цялата повърхност на ключа. Допълнителна сигурност се осигурява с подвижен щифт.


High security платформата “Interactive” покрива много висок клас на сигурност при щифтовите патрони. Съдържа телескопичен щифтов механизъм, осигуряващ много висока секретност. Телескопичната структура представлява постройка „щифт в щифт“ - пет камери, десет роторни и десет корпусни щифта. Платформата е с активен плаващ щифт, взаимодействащ с комбиниран Interactive® щифт в ротора. Роторът е оребрен – сферовидна технология. Вградени са странични външни щифтове, тялото е усилено срещу разпробиване. Системата Mul-t-lock Interactive притежава  антибампинг защита, чрез специална конструкция на щифтовете в патрона.

High security платформата „MT5” покрива топ клас на сигурност при щифтовите патрони. MT5 съдържа телескопичен щифтов механизъм, осигуряващ много висока секретност. Освен характеристиките на Interactive, MT5 притежава много по-сложна система от телескопични щифтове, предпазни и антидрил елементи. Притежава допълнителна патентована камера, задвижвана с мобилен елемент и пет допълнителни щифта. Антибампинг защитата е изведена на още по-високо ниво, в гъбовидната конструкция на щифтовете. Активният елемент на ключа е още по-обхватен и взаимодейства на множество нива в патрона, за да задвижи системата. Има 10 различни по предназначение прореза и плаваща Alfa® пружина в ключа, патентована от компанията Mul-t-lock, Израел.

Abloy – революция в high security системите

Abloy е марка на ASSA ABLOY Group и се произвежда във Финландия. Abloy Oy налага революционни продукти в high security системите. Защитният механизъм Abloy Protec е популярен като първокласна система за висока сигурност на механичната брава и се използва в частни домове, търговски и обществени сгради.


Abloy не просто усъвършенства своите патрони, той предлага съвсем нова революционна структура на заключващия механизъм. Това е единственият патронен механизъм без щифтове и пружини. Високата технология на Abloy Protec съчетава проста, но гениална структура от 11 диска, вместо щифтове. Единственият по рода си продукт с минимални междуелементни луфтове и липса на каквито и да било пружинни елементи. Ключът се наглася по патрона при всяко вкарване в ротора, за да може да задвижи системата на дисковия цилиндър. Структурата му е напълно устойчива на взлом, а липсата на пружини е допълнителна гаранция срещу метода на чупене, известен като bumping(от англ. bump - блъсвам, събарям). Това е изключително надежден механизъм при тежки метеоролични условия и замърсена среда, с гаранция срещу износване от минимум 15 години.


Водещите производители на брави са запознати с този метод на чупене и създават анти бампинг заключващи системи.


По същите причини, патронът поддържа безупречната си работа при всички екстремни условия – температурни амплитуди, екстремни атмосферни условия, сол, вода, прах и много други.

До неотдавна умението да се отварят бързо касови брави беше достъпно на малка част ключари и крадци, но днес те не са проблем и за по-неопитните. Затова все по-често се предпочитат патронните брави. Популярната у нас италианска марка Fiam предлага патронната брава с блокировка. Тя е с различен механизъм на вътрешно задвижване, чрез зъбни колела с нестандартно разположение в тялото. Точките на заключване са три, а шиповете – четири. Бравата разполага с автоматична система за блокировка - при евентуално счупване на патрона бравата блокира, което не позволява на шиповете да се приберат.
    
Колкото и секретен да е един патрон, от изключителна важност са вида на бравата, вратата и други фактори, които могат да улеснят взлома. Целта е да се избегнат колкото се може повече начини на взлом. Фирма „Кийтекс” предлага най-новите технологии за защита срещу взлом както и допълнителни защити към тях.

Защитата за патрон на Securemme, Италия предпазва от опити за чупене, разпробиване или удряне на патрона. Защитата е вкопана във вратата и ляга директно на бравата. Закрепва се към всички видове брави. Изборът на цветове дава възможност за съвместимост с дизайна на вратата и интериора.

Защитата за патрон MG 300 с марка  Disec има същата функция, но добавя и магнитна секретност. Тя не само предпазва патрона от чупене, разпробиване, удряне и вандалски прояви, но го покрива напълно. За да имате достъп до патрона и да можете да вкарате ключ, трябва да знаете мястото на ротора, където да оперирате с магнитния ключ, съвместим с комбинацията на защитата.

автор: Таня Тодорова

Тагове: ключ, , брава, секретен патрон, abloy, ключар, ключарски измами, ключарски услуги, мултлок, фиам, fiam, ИлИнДен, Света Троица, Гевгелийски, Западен парк, Захарна фабрика, Фондови жилища, Mul-T-Lock,
Категория - Ключар Ключар, написана на 28, Юни 2010 от Ключар , Abloy , Ключарски услуги
Тагове: ключ секретен патрон abloy ключар ключарски услуги ключалки да отключим Машина за разбиване на каси аблой abloy protec Колега ключар кражби взлом ключове с чип ключове Автоключар Автоключарски услуги Audi BMW Volkswagen Citroen Fiat Mercedes-Benz Nissan Peugeot Renault Skoda Suzuki Toyota Volvo Range Rover ключ с чип автоключ с чип крипто multlock fiam Уникални ключове цветни ключове ИлИнДен Света Троица Гевгелийски Захарна фабрика Фондови жилища Mul-T-Lock автоключар център автоключар Западен парк автоключар Захарна фабрика автоключар люлин Ключар център Ключар Западен парк Ключар Захарна фабрика Ключар люлин ключар света троица ключарски услуги илинден аварийна ключарска помощ спешна ключарска помощ спешни ключарски услуги автоключар софия ключар софия арт ключове ключар илинден Ключарски услуги Света троица Ключарско ателие ключалка Ключар-София чип цени