Аварийна ключарска помощ 24 часа 0886 126 669
 
Ключар : Статия за Автоключове с чип и дистанционни

Ключар : Статия за Автоключове с чип и дистанционни

Автоключар, Ключарски услуги, Ключар  


Повечето от съвременните автомобилни ключове са съставени от 3 основни компонента:


Механичен ключ за отключване на вратите


Кодиран електронен чип с шифър ‘transponder key’, който се прочита от автомобила преди да стартирате двигателя
Дистанционно с което отключвате автомобила и спирате алармата
Тези ключове са сигурни но също така и скъпи – ако се наложи тяхната подмяна поради загуба или счупване – отнема време. Мислете за тях като за някакво скъпо бижу – пазете ги на сигурно и безопасно място.


Кодиран електронен чип – Transponder key


Електронен чип, съдържащ зашифрован код, вграден в пластичните части на ключа е представен през 1995г. Чипът е пасивен и не се нуждае от допълнително захранване(батерия) – съдържащия се в него шифър се прочита от автомобила при опит за стартиране на двигателя.
Ако случайно загубите този ключ или го счупите, няма да можете да стартирате двигателя.
Ще се наложи да посетите някое от  нашите ключарски ателиета или в оторизиран сервиз за да ви сменят ключа. Необходимо е да се програмира на ново вашият имобилайзер за да може да разпознае новия код от ключа.


 


Главни ключове – Master keys


Много от по-ранните модели автомобили са били снабдени с „главен ключ“ ( често червен на цвят ), който не е бил проектиран за ежедневно ползване.
Търговеца използвал този главен ключ за направата на нов – по образец, или за резервен ключ за този автомобил.За съжаление, ако повредите или загубите главният ключ, подмяната му с нов струва много скъпо.
Производителите на автомобили, на практика са преустановили използването на главни ключове. Те в момента съхраняват специфична за автомобила секретна информация в глобална база данни, която се използва от търговците ако се наложи пре-програмирането на автомобила или замяната на ключа.
Ако имате купувате използван автомобил, проверете документацията. Уверете се, че ще получите всички ключове включително и главния ключ ако е необходимо.


Променливи кодове – Crypto (Rolling codes)


В ранните си версии, ключовете с кодиран електронен чип използвали статични(фиксирани) кодове – ключа изпращал един и същ код всеки път когато се използвал.Ключовете с „променливи кодове“ променят кода си при всяко използване. Те са въведени през 1997г и намират голяма употреба и до днес.
На практика те не могат да бъдат копирани. Те предлагат високо ниво на сигурност но подмяната им струват много по-скъпо при загуба или повреда.
Времето и цената варират в зависимост от производителя – очаквайте да платите около 150 лв .Подмяната на ключа може да бъде много по-скъпа ако съдържа дистанционно за управление на централното заключване и алармата.


Дистанционни – Remote controls


Над 90% от съвременните автомобили са оборудвани с дистанционно за отключване на вратите и изключване на алармата. Много удобно, но не и без съпътстващите проблеми:


Някои използват инфрачервена светлина но повечето използват радиопредавател за да изпратят кодирания сигнал до приемника в автомобила.
Честотата на тези радиовълни(418Mhz или 433.9Mhz) е близка до честотата за комуникация на МО(Министерство на Отбраната), любителски радиостанции и други, широко употребявани честоти.
При поява на радио смущения, в редки случаи е възможно да възникне проблем с отключването на автомобила.
Съвременните автомобили обикновено са много по-добре защитени от радио смущения но проблема си остава за по-старите автомобили, особено за тези, направени преди 1995г.


Какво да правим ако дистанционното не работи?


Проверете батерията – дали не се е изтощила.
Ако мислите, че проблема може да е причинен от радио смущения – опитайте да използвате дистанционното от по-близко разстояние до автомобила.
Автомобили при които, с дистанционното се управлява и централно заключване, трябва да имат и друга възможност за отключване на вратите с нормален метален ключ без да е изгасена алармената система. Този резервен вариант трябва да е описан в ръководството на автомобила.
Внимавайте Ръководството да не остане заключено в автомобила след като се окаже, че дистанционното не иска да сработи.


Ние съветваме ако имате някакави въпроси да се обърнете към наш специалист за повече информация!!!

Тагове: ключ с чип, автоключ с чип, крипто, crypto,
Категория - Ключарски услуги Ключарски услуги , написана на 20, Май 2010 от Ключар София
Тагове: ключ секретен патрон abloy ключар ключарски услуги ключалки да отключим Машина за разбиване на каси аблой abloy protec Колега ключар кражби взлом ключове с чип ключове Автоключар Автоключарски услуги Audi BMW Volkswagen Citroen Fiat Mercedes-Benz Nissan Peugeot Renault Skoda Suzuki Toyota Volvo Range Rover ключ с чип автоключ с чип крипто multlock fiam Уникални ключове цветни ключове ИлИнДен Света Троица Гевгелийски Захарна фабрика Фондови жилища Mul-T-Lock автоключар център автоключар Западен парк автоключар Захарна фабрика автоключар люлин Ключар център Ключар Западен парк Ключар Захарна фабрика Ключар люлин ключар света троица ключарски услуги илинден аварийна ключарска помощ спешна ключарска помощ спешни ключарски услуги автоключар софия ключар софия арт ключове ключар илинден Ключарски услуги Света троица Ключарско ателие ключалка Ключар-София чип цени