Аварийна ключарска помощ 24 часа 0886 126 669
 
Ключар : Статия секретни брави

Ключар : Статия секретни брави

Крадците са изобретателни и намират начини да се справят с най-масовите брави и ключалки.Специалистите твърдят, че колкото повече време и усилия изисква отключването на вратата, толкова по-често крадците отказват да поемат риска.
Най-разпространени и най-уязвими са т. нар. секретни патрони. Те се чупят много лесно. Ако патронът стърчи от вратата повече от сантиметър-два, крадците го хващат с различни приспособления и го чупят за секунди без много шум. Повечето патрони са от месингови сплави. Чупят се и лесно се пробиват с бормашина, въпреки че този метод е много шумен и не е сред предпочитаните.
На пазара у нас се предлагат секретни патрони със защита срещу разбиване, пробиване с бормашина и отключване с шперц. Цените варират между 40 и 100 лв. Има и модели, изработени изцяло от висококачествена стомана, от 100 до 500 лв. За да затрудните и отварянето с шперц, търсете силно набразден по цялата дължина ключ.


Друга добра  брава за допълнителен монтаж е ГЕРДА
Герда е допълнителна подсигуряваща брава , подходяща за всички видове входни врати
Какво представлява бравата
4 000 000 000 комбинации
Това прави невъзможно отварянето без ключ.Титанова защита от пробиване и рязане / използването на титанови сплави за езиците, и централния конус за подвеждане на ключа - трудно се пробива конус дори от мек материал/ Ключ с обемна секретност - загледайте се в уникалният ключ - кух/с отвор по остта/, изключително прецизно влиза в бравата, нарязан от четири странии ще си отговорите на въпроса защо е невъзможно неоторизирано копиране. А оторизираното копиране, е само срещу синята карта GERDA,удостоверяваща собствеността. Функция антивзлом отвътре (Вие решавате да разрешите или не, отваряне отвътре)Излизайки сутрин и завъртайки вашия GERDA ключ два пъти, вие блокирате отварянето с врътката от вътре. / И понеже крадците не могат да проникнат през вашата врата , единственият им шанс е през прозореца, или общата тераса със съседа. Но GERDA пази вратата и от вътре - така че ще им се наложи да се върнат от където са дошли. И не на последно място превенцията - при планиране на обири се пропускат врати с логото на GERDA, което стои на розетката.


За маниаците на пазара се предлагат и брави без ключалки. Те се отварят с електромагнитна чип-карта и ПИН-код. Резето е цилиндрично и устоява на усилие за срязване до 1200 кг. Този тип брави се монтират не във вратата, а в касата. Нямат механични ключалки и са сигурни и надеждни. За съжаление са и доста скъпи. Цената само на електрониката е 185 долара.


Дори и бравата ви да е от най-ново поколение, тя е безсмислена, ако е сложена на паянтова талашитена врата. Вратата е толкова важна, колкото и устройството, с което се затваря.
Ключарите са категорични, че най-добрата врата е металната, снабдена с бронировка и сигурен секретен патрон. Често пъти у нас се предлагат тънки метални врати, които безпроблемно се разрязват като консервена кутия. Или под вратата се подпъхва крик, с който се мачка ламарината. Дебелината на външния лист ламарина не трябва да бъде по-малко от 2 мм. Избягвайте и врати, по които има много луфтове, които позволяват да се завират щанги и други приспособления.


Цените на металните врати варират между 400 и 800 лв. без бравата. Има и модели за 1000 -1500 лв., но и обикновените вършат работа. Добре е да се монтират две брави, една от тях да  секретна с броня и патрон ,а втората тип Герда  апашите почти сигурно ще се откажат да влизат в дома ви.
Необходимо е да знаете, че когато металната врата се отваря навън, пантите й също са отвън, което означава, че могат да бъдат срязани. Този проблем се разрешава с брава с най-малко тристранно заключване. Друг начин е монтирането на така наречените пасивни зъбци (или езици) по ръба на вратата откъм пантите. Те пречат вратата да се извади, ако някой среже пантите отвън.
Който не може да си позволи метална врата, трябва да укрепи дървената. Един от начините е заключваща система, тип "греда". Тя се монтира от вътрешната страна по средата на вратата и заключва от двете страни чрез метална релса. Проблемът е, че е със секретни патрони, които са детска играчка за апашите. На пазара има и 2-3 модела на греди с касов ключ.
Масивните дървени врати със сигурни брави могат да бъдат разбити, макар и с повече шум. Но ако нямате услужливи съседи, това надали ще спаси дома ви от набези.

Тагове: ключ, , брава, секретен патрон, abloy, ключар, аблой, abloy protec, инструмент, шперц,
Категория - Ключар Ключар, написана на 05, Февруари 2010 от Ключар София
Тагове: ключ секретен патрон abloy ключар ключарски услуги ключалки да отключим Машина за разбиване на каси аблой abloy protec Колега ключар кражби взлом ключове с чип ключове Автоключар Автоключарски услуги Audi BMW Volkswagen Citroen Fiat Mercedes-Benz Nissan Peugeot Renault Skoda Suzuki Toyota Volvo Range Rover ключ с чип автоключ с чип крипто multlock fiam Уникални ключове цветни ключове ИлИнДен Света Троица Гевгелийски Захарна фабрика Фондови жилища Mul-T-Lock автоключар център автоключар Западен парк автоключар Захарна фабрика автоключар люлин Ключар център Ключар Западен парк Ключар Захарна фабрика Ключар люлин ключар света троица ключарски услуги илинден аварийна ключарска помощ спешна ключарска помощ спешни ключарски услуги автоключар софия ключар софия арт ключове ключар илинден Ключарски услуги Света троица Ключарско ателие ключалка Ключар-София чип цени